این روزها با افزایش چشم گیر تعداد کاربران فضای مجازی و سرعت انتقال داده ها یکی از چالش های کاربران پاسخ به این سوال است که برای فعالیت های خود بایستی از کدام سری از مودم های رایج در بازار اقدام به انتخاب کنند.
پیش از تصمیم گیری هنگام تهیه هر یک از این سری مودم ها مهم ترین و کلیدی ترین مسئله این است که خریدار می بایست به نوع نیاز، اوپراتور، پهنای باند قابل ارائه و منطقه سکونت خود توجه داشته باشد و اطلاعات جامعی نسبت به مزایا و معایب هر یک از این مودم ها داشته باشد.
در ادامه این مقاله کاربردی به بررسی هر چه بیشتر اطلاعات لازم پیش از انتخاب مودم ها خواهیم پرداخت.
همانطور که در ابتدای مقاله نیز ذکر شد تفاوت های عمده ای در میان مودم های ثابت و همراه وجود دارد که در اینجا به آن های به صورت تفصیلی خواهیم پرداخت.
این دسته از مودم ها همانطور که از نام آن ها پیداست به آن دسته از مودم ها گفته می شود که با استفاده از آداپتورهای برق شهری قابل استفاده هستند و مناسب استفاده در محیط منزل و یا محل کار می باشند. این دسته از مودم ها خود به انواع مختلف مودم های سیمی و مودم های وایرلس تقسیم می شوند که در ادامه به آن ها می پردازیم.
همچنین بخوانید : بهترین مودم اینترنت مخابرات
این دسته از مودم های ثابت همانطور که از نام آن ها مشخص است، تنها اینترنت با سیم را ارائه می دهند. این دستگاه ها تنها به واسطه پورت های LAN و USB قابل اتصال بوده و نوع ارتباط این مودم ها از نوع سیمی و از طریق کابل می باشد.
یکی از ایرادهای وارده به این قبیل دستگاه ها این است که اکثر آن ها تنها دارای یک پورت هستند و تنها قابلیت اتصال یک دستگاه را به خود دارند. عدم قابلیت اتصال گوشی های هوشمند و دستگاه های هوشمند کنونی باعث شده تا این دستگاه ها نسبت به دهه گذشته دارای کاربرد و طرفدار کمتری باشند.
یکی از نقاط قوت این مودم ها که کمتر به آن توجه شده است عدم هک پذیری آن ها می باشد.
به طور کلی مودم هایی که شامل آنتن هایی با برد متوسط می باشند به عنوان مودم بی سیم شناخته می شوند. مودم های ADSL وVDSL از جمله دستگاه های رایج و پرطرفدار کنونی می باشند که دارای قابلیت وایفای و اتصال انواع گوشی های هوشمند و دستگاه های دیگر تا برد محدود را دارا می باشند.
در حال حاضر به علت سهولت اتصال و امکانات به روز مودم های بی سیم دارای کاربرد بیشتری برای برخی از مصارف می باشند. در رابطه با معایب و مزایای مودم های مودم های ثابت یا رومیزی لازم به ذکر است که ایده آل ها، سطح بودجه و نیازهای مختلف کاربری تاثیر بسزایی در نتیجه گیری نهایی دارد.
در بررسی مزایای مودم های ثابت معمولا مودم های بی سیم دارای ویژگی های بیشتری می باشند که از جمله کلیدی ترین آن ها می توان به موارد زیر اشاره نمود:
سختافزار قوی تر: برخورداری از سخت افزار قوی بیانگر آن است که کاربر در دریافت اینترنت و همچنین به اشتراک گذاری اینترنت خود با سایر دستگاه ها از کیفیت و ثبات بالاتری بهره خواهد برد.
همچنین بخوانید : تفاوت مودم ADSL با VDSL
اتصال آسان و سرعت اینترنت بالا: این دسته از دستگاه ها می توانند به کمک اینترنت با ثبات تری که از اوپراتورهای خود دریافت می کنند گزینه ای ایده آل برای آن دسته از کاربرانی باشند که به کیفیت و سرعت تبادل اطلاعات خود اهمیت می دهند.
صرفه اقتصادی: همانطور که گفته شد معیارهای کاربران مختلف متفاوت می باشد؛ با این حال اگر تعرفه های اینترنت، هزینه نهایی و سرعت تبادل اطلاعات توسط این دسته مودم ها مورد بررسی قرار بگیرند، به خصوص به علت صرفه جویی در زمان تبادل اطلاعات در نهایت در عصر پرشتاب کنونی این دستگاه ها به انتخابی منطقی تبدیل می شوند.
پوشش کامل در کل محیط دفتر یا منزل: با استفاده از این مودم ها می توان با خیال راحت و در تمام فضای خانگی یا اداری خود به استفاده از اینترنت پرداخت.
امکانات مدیریتی مجهز: مودم های ثابت بر اساس مدل و برندهای خود ارائه دهنده امکانات مدیریتی متنوعی می باشند که تعدد این امکانات در مشخصات و کاتالوگ آن ها به راحتی قابل بررسی می باشد.
درگاههای بیشتر و بهره مندی از امکان وایفای: بسته به مدل این مودم ها می توان به تعداد متفاوتی از انواع درگاه های اتصال با سیم و بی سیم دسترسی یافت.
در کنار مزایای بی شمار این مودم ها معایبی نیز وجود دارد که باید به آن ها توجه داشت. از جمله معایب مودم های ثابت وایرلس می توان به هک پذیری و برد محدود آن ها اشاره نمود. نکته دیگر در رابطه با معایب مودم های ثابت این است که برد این دستگاه ها عموما در حدود 50 تا 100 متر است.
در رابطه با مودم های با سیم نیز کاربردهای محدود، عدم امکان اتصال وایفای و قیمت گران تر در دسته معایب آن ها قرار می گیرد.
در هر دو دسته مودم های ثابت با سیم و بی سیم، عدم امکان جا به جایی آن ها در دسته معایب مشترک آن ها قرار می گیرد. یکی از دیگر معایب وارده به هر دو نوع این مودم ها لزوم و نیاز به وجود یک خط ثابت است.
در این قسمت به تعریف مودم های همراه یا جیبی و خصوصیات آن ها خواهیم پرداخت. به طور کلی در ایران انواع مودمهای سیم کارت خور که تحت پوشش اوپراتورهایی همچون ایرانسل، همراه اول و رایتل قرار دارند به عنوان مودم های همراه شناخته می شوند.
این دستگاه ها به واسطه آنتن های داخلی و یا خارجی و سیم کارت خود امکان اتصال اینترنت بی سیم را به خدمت کاربران خود در می آورند. از انواع دیگر مودم های همراه می توان به مودم های یو اس بی اشاره نمود که اینترنت رو از طریق درگاه USB به کامپیوتر و یا لپ تاپ متصل می کنند.
انتخاب این قبیل از مودم ها نیز به عوامل متفاوتی بستگی دارد که همواره به نیازهای کاربر مرتبط است. در ادامه برخی از رایج ترین عواملی که کاربران را می تواند به سوی تهیه این دستگاه ها سوق دهد را ذکر خواهیم کرد.
فاکتورهای نیاز به استفاده از مودم همراه عموما عبارتند از: عدم سرویس دهی مناسب اوپراتورهای ارائه دهنده اینترنت ثابت، نداشتن محل شغل ثابت، نیاز به مودمی که تا چندین ساعت بدون نیاز به برق کار کند، ضعیف بودن و پایین بودن سرعت آپلود و دانلود گوشی همراه، تفاوت عملکرد سیم کارت های اوپراتورهای همراهی که در منزل و محل کار استفاده می کنیم.
به طور کلی این مودم ها پاسخگوی نیاز افرادی که امکان تهیه مودم های ثابت را نداشته و یا در اماکن مختلفی به استفاده از اینترنت می پردازند هستند.
در ادامه به بررسی سایر خصوصیات، مزایا و معایب این دستگاه ها می پردازیم.
این دستگاه ها درست همانند گوشی های هوشمند امکان لذت استفاده از اینترنت همراه را در هر لحظه برای کاربران خود فراهم می کنند. در رابطه با مزایای آن ها علاوه بر ابعاد کوچکتر، سهولت استفاده و اتصال می توان به مزایای کلیدی دیگری در رابطه با این مودم ها اشاره نمود که عبارتند از:
امکان استفاده در اماکن مختلف: اکثر این مودم ها به علت سهولت جا به جایی در فضاهای مختلف و برد مناسب خود معروف هستند و برای افرادی که امکان دسترسی به مودم های ثابت را ندارند یک گزینه ایده آل محسوب می شوند.
قیمت اقتصادی: ضمن قیمت اقتصادی و مناسب این دستگاه ها، تمام چیزی که کاربر آن ها برای اتصال نیاز دارد استفاده از یک سیم کارت است.
ارائه اینترنت وایفای و امکان اتصال مشترک دستگاه های مختلف: به کمک این دستگاه می توان به راحتی و در هر مکانی اینترنت خود را با سایر دستگاه های بی سیم و افراد به اشتراک قرار داد.
فناوری به روز: یکی از مزیت های کلیدی این محصول بهره مندی از فناوری روز و نزدیک به گوشی های هوشمند و همچنین سهولت اتصال به هات اسپات می باشد.
در کنار مزایایی که در رابطه با این دستگاه ها ارائه شد، معایبی نیز وجود دارند که پیش از تصمیم گیری در انتخاب باید به آن ها نیز توجه داشت. برخی از این معایب عبارتند از:
پهنای باند و سرعت اتصال پایین تر نسبت به مودم های ثابت: در قیاس با مودم های ثابت همانند ADSL و VDSL یکی از عمده ایرادهای وارده به مودم های همراه نوسان بالاتر و پهانی باند پایین تر ارائه شده به این دستگاه ها توسط اوپراتورها می باشد.
قابل ذکر است که این مودم ها در مقایسه با مودم های ثابت به علت ثبات اینترنت پایین تر و پینگ بالاتر برطرف کننده نیاز آن دسته از کاربرانی که به اینترنت پرسرعت هستند ( مانند گیمرها و استریمرها ) نمی باشد.
کمبود امکانات مدیریتی، محدودیت در تعداد دستگاه های متصل: از دیگر معایب این دسته از محصولات می توان به امکان اتصال محدود در رابطه با تعداد درگاه ها و دستگاه های متصل اشاره کرد...ما برای شما در فروشگاه اینترنتی وال تل محصولی با کیفیت و قیمت روز را پیشنهاد میدهیم
شما میتوانید از طریق واتسآپ یا تماس تلفنی با همکاران ما در واحد پشتیبانی در ارتباط باشید و مشاوره لازم را دریافت نمایید.