این روزها در میان بسیاری از فعالین فضای مجازی که قصد تهیه یک مودم و ابزار مناسب جهت اتصال و دسترسی راحت تر برای ورود به دنیای مجازی دارند، یک سوال متداول وجود دارد که عبارت است از این که آیا مودم ADSL با VDSL فرق دارد یا خیر؟
به علت شایعه های رایج و اطلاعات محدودی که برخی از فروشندگان و دفاتر مخابرات در هنگام مراجعه در اختیار مراجعه کنندگان قرار می دهند باورهای اشتباهی در خصوص این قبیل دستگاه ها وجود دارد که در ادامه به تفصیل به آن ها خواهیم پرداخت.
یکی از این باورهای اشتباه و رایج در خصوص مودم ها این است که لزوما تمام مودم های VDSL با استفاده از فیبر نوری قابل دسترسی هستند. این استنباط اشتباه باعث می شود بسیاری از کاربران مودم های ADSL را بهترین گزینه برای استفاده خود در نظر بگیرند. در ادامه این مقاله ابتدا به تعاریف این دو سرویس خواهیم پرداخت.
همچنین بخوانید : بهترین مودم اینترنت مخابرات
نخستین چیزی که بایستی در رابطه با این نسل از مودم ها دانست این است که واژه ADSL در واقع به معنای خط رقمی مشترک نامتقارن بوده و یکی از زیرشاخه های DSL به شمار می رود.
این سرویس پرطرفدار یکی از رایج ترین انواع سرویس های اینترنتی می باشد و در دهه گذشته جزو پرطرفدارترین راه های اتصال به فضای مجازی بوده است. این سرویس از خطوط مسی دوطرفه بهره جویی می کند و این امر سبب دسترسی به سرعت انتقال داده پرقدرتی برای انواع کاربری می شود.
این سری از مودم ها که از کیفیت و سرعت بالاتری نیز برخوردار هستند به عنوان نسل جدید DSL شناخته می شوند. این مودم ها به دلیل استفاده از خطوط اشتراک دیجیتال با نرخ بیت بسیار بالای خود معروف هستند.
شایان ذکر است که این محصولات با بهره گیری از کابلهای مسی و باندهای فرکانسی ۱۲ تا ۳۵ کیلوهرتزی تبدیل به ایده آل ترین دستگاه ها برای آن دسته از کاربرانی شده اند که در جست و جوی اینترنت پرسرعت تری برای مصارف شخصی و اداری خود می باشند.
علیرغم شباهت های ظاهری و فیزیکی مودم های ذکر شده و با این که هر دو نوع از این مودم ها بر پایه فناوری DSL عمل می کنند تفاوت هایی در عملکرد دارند که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم داشت.
با وجود آن که هر دو نوع از این مودم ها بر پایه فناوری DSL عمل می کنند تفاوت هایی از نظر استاندارها با یکدیگر دارند.
مودم های ADSL از استانداردهای G.992.1 و G.992.3 بهره جویی می کنند و این در حالی است که مودم های VDSL علاوه بر دو استاندارد فوق از استاندارد ITU G.993.2 نیز برخوردار می باشد؛ به عبارت دیگر مودم های VDSL از تمامی استانداردهای ADSL برخوردار هستند و این در حالی است که برعکس آن ممکن نیست.
مودم های تحت پوشش شبکه ADSL امکان اتصال به خطوط تلفن ثابت و بعضی از آن ها امکان اتصال به خطوط همراه را دارا می باشند. متصل شدن به این دستگاه ها آسان بوده و در بیشتر مناطق و شهرهای ایران نیز قابلیت پشتیبانی دارند. عدم نیاز به کابل کشی مجدد و اتصال راحت این مودم ها به خطوط تلفن از جمله ویژگی های آن ها به شمار می رود و تعرفه اینترنت مناسب آن باعث افزایش متقاضیان و کاربران آن شده است.
در رابطه با مودم های VDSL و نسل جدیدتر آن ها برای استفاده از حداکثر پتانسیل آن ها محدودیت هایی از طرف اوپراتورها و مکان های تحت پوشش وجود دارد. بر خلاف مودم های ADSL این دسته از مودم ها غالبا از هزینه بالاتر و تعرفه اتصال بالاتری نیز برخوردار هستند. نکته قابل ذکر دیگر در خصوص این سرویس ها این است که شرکت مخابرات وظیفه کابل کشیها را برعهده داشته و متقاضیان آن می بایست یک خط تلفن ثابت و یک مودم VDSL تهیه کنند.
یکی از بارزترین تفاوت های این دو سرویس در دریافت پهنای باند آن ها می باشد. این تفاوت در سرعت اتصال به نحوی است که عنوان می شود سرعت دانلود سرویس VDSL گاها تا شش برابر و سرعت آپلود آن ها تا ده برابر ADSL می رسد؛ این در حالی است که گفته می شود که در ایران سرعت دانلود بر روی مودم های ADSL حداکثر تا 24 مگابیت در ثانیه و سرعت آپلود تا 2 مگابیت در ثانیه می رسد.
افزون بر مطالب گفته شده شایان ذکر است که مودم های تحت پوشش ADSL2 پلاس برای آن دسته از کاربرانی که به مخابرات نزدیک تر هستند گزینه مناسب تری نسبت به ADSL به شمار می رود.
از جمله ویژگی های شایان ذکر مودم های VDSL این است که تفاوت فاصله آن ها تا مخابرات تاثیر چندانی بر سرعت آن ها نداشته و تقریبا تمام کاربران آن از سرویس و کیفیت یکسانی بهره مند می شوند. در این مقایسه به صورت مشخص مودم های تحت پوشش VDSL به علت تاثیر بسیار کمتر فاصله تا اوپراتور در سیگنال دهی برنده رقابت هستند.
یکی دیگر از تفاوت های بارز میان این دو نوع از مودم ها ین است که سرویس های اینترنت ADSL بسیار رایج تر از سایر سرویس ها بوده و میزان بالای مشترکین آن باعث تنوع بیشتری در شرکت های ارائه دهنده این سرویس شده و این در حالی است که ارائه دهندگان سرویس VDSL کمتر و محدودتر می باشند.
نکته قابل ذکر در این خصوص این است که به زودی به علت گسترش این فناوری شاهد تنوع بیشتری از ارائه دهندگان سرویس VDSL خواهیم بود.
یکی از عمده تفاوت های مودم های ADSL و VDSL امکان دسترسی راحت تر به سرویس هایی همچون استریم، یوتیوب و سایر سرویس هایی می باشد که نیاز به سرعت و پهنای باند بالاتری برای دستیابی بدون لگ و مشکل دارند. علاوه بر این کاربران متصل به این سرویس برای تهیه نسخه پشتیبان آنلاین دیگر ساعت ها منتظر نمی مانند...ما برای شما در فروشگاه اینترنتی وال تل محصولی با کیفیت و قیمت روز را پیشنهاد میدهیم.
شما میتوانید از طریق واتسآپ یا تماس تلفنی با همکاران ما در واحد پشتیبانی در ارتباط باشید و مشاوره لازم را دریافت نمایید.