برای مقابله با ویروسی شدن گوشی های خود می توانید از روش های مختلفی کمک بگیرید. سایتها و اپلیکیشن های مختلفی هستند که به محض ورود به آن ها یا نصب کردن این اپلیکیشن ها گوشی شما را در معرض خطراتی قرار خواهند داد. گوشی های هوشمند گاهی اوقات می توانند به صورت خودکار ورود بدافزار و ویروس ها را تشخیص داده و اقدام به حذف آن ها کنند.
پیشرفت در زمینه تولید گوشی های هوشمند سبب شده است که این دستگاه ها امروزه نه تنها برای برقراری ارتباط بلکه برای انجام کارهای روزمره نیز به عنوان تجهیزات کاربردی مورد استفاده قرار گیرند. با توجه به این شرایط لازم است که با در نظر گرفتن راهکارهای مقابله با ویروسی شدن گوشی، از دستگاه خود در برابر حملات بدافزارها مراقبت نمایید. روش های حذف ویروس از گوشی و همچنین آگاهی از اینکه آیا گوشی ویروسی شده است را ما در این مطلب بیان خواهیم کرد.
قبل از اینکه به بررسی روش های مقابله با ویروسی شدن گوشی هوشمند بپردازیم، بهتر است ابتدا اثراتی که حملات بدافزارها بر روی گوشی خواهند داشت را بیان کنیم. برای ایجاد جرایم سایبری، ویروس ها و بدافزارها ساخته می شوند. برخی از ویروس ها به گونه ای ساخته شده اند که علاوه بر علائم سایبری می توانند اختلال در عملکرد گوشی ایجاد کرده و موجب آسیب رساندن به دستگاه شوند. بد افزارها به عنوان ابزاری با هدف دسترسی به اطلاعات کاربران به گوشی های هوشمند نفوذ می کنند. این بدافزارها قادر هستند اطلاعات حساب و داده های گوشی را هک کنند. در حالت کلی بد افزارها و ویروس ها برای اهداف مختلفی ساخته می شوند. نظارت بر الگوی رفتاری کاربر را می توان از جمله اهداف ساخت ویروس و بد افزار عنوان کرد. گاهی اوقات نفوذ بد افزار و ویروس به گوشی سبب دسترسی هکر به اطلاعات حساب بانکی شما می شود. به واسطه اینکه امروزه بخش زیادی از معاملات از طریق گوشی های هوشمند و به صورت آنلاین صورت می گیرد، لازم است که در این زمینه نهایت دقت را به خرج دهید. هکرهای حرفه ای نیز قادر هستند گوشی شما را تحت حملات خود قرار دهند.
یکی از پرتکرارترین سوالاتی که کاربران با آن مواجه می شوند این بوده که آیا امکان ویروسی شدن گوشی های اندرویدی وجود دارد یا خیر؟
با وجود اینکه عده زیادی از کاربران معتقدند که گوشی های اندرویدی به طور حملات ویروسی نمی شوند، لازم است بدانید که به مانند لپ تاپ و کامپیوترهای شخصی، گوشی ها نیز همواره در معرض خطر بوده و احتمال ویروسی شدن آن ها وجود دارد. تمام گوشی های اندرویدی و تبلت ها با توجه به اینکه ممکن است بد افزارهایی بر روی آن ها نصب شود، در معرض ویروسی شدن قرار می گیرند. اختلال هایی که گوشی های هوشمند و تبلت ها به واسطه ویروسی شدن ممکن است نمایان کنند، متفاوت هستند. گاهی اوقات بد افزارها تنها با هدف سرقت اطلاعات به گوشی وارد می شوند. هنگامی که کاربر به اینترنت متصل شود اطلاعات و داده های خود را از دست رفته خواهد دید.
گوشی های اندرویدی گاهی اوقات هنگامی که در معرض حملات ویروسی قرار می گیرند با اختلال در عملکرد مواجه خواهند شد. نوع حملات بدافزارها و ویروس های اندرویدی به گونه ای است که ممکن است مصرف شارژ را نیز به شکل قابل توجهی بالاتر ببرد. کدهای مخرب در پس زمینه گوشی ها فعال شده و اطلاعات را رد و بدل می کنند. به همین علت می توان گفت که گوشی ها همواره در معرض خطرات ویروسی شدن هستند.
مشکلات زیادی در اثر ویروسی شدن گوشی موبایل ممکن است برای کاربران به وجود بیاید. هر کدام از بد افزارها و ویروس ها با توجه به اهدافی که دارند، می توانند عملیات های مخربی را بر روی گوشی انجام دهند. ویروسی شدن گوشی علائم مختلفی را از خود نمایان خواهد کرد. گاهی اوقات هنگام استفاده از گوشی متوجه می شوید که عملکرد آن کند شده است. با توجه به اینکه ویروس ها و بدافزارها می توانند عملکرد گوشی را به شدت تحت تاثیر بگذارند و فعالیت خود را در پس زمینه انجام دهند، سبب کند شدن دستگاه خواهند شد.
بالا رفتن سرعت مصرف شارژ باتری را می توان یکی دیگر از نشانه های ویروسی شدن گوشی دانست. هنگامی که ویروس ها مشغول به انجام فعالیت می شوند، مصرف باتری بالاتر می رود.
یکی دیگر از نشانه های ویروسی شدن گوشی، باز شدن خودکار اپلیکیشن ها است. برخی مواقع کاربر هنگام استفاده از گوشی متوجه می شود که به صورت خودکار نرم افزارها به حالت اجرا در میآیند. برخی از بدافزارها با فعال سازی اپلیکیشن ها این عملیات مخرب را انجام می دهند.
اگر اینترنت گوشی شما به صورت خودکار روشن می شود نیز می توان دریافت دستگاه ویروسی شده است. بدافزارها برخی مواقع با هدف کنترل قسمت هایی از گوشی ها ساخته می شوند. به همین علت قادر به فعال سازی قابلیت های مختلف دستگاه هستند. اگر اینترنت گوشی به صورت خودکار روشن می شود، توصیه ما این است در گام نخست یک آنتی ویروس برای حذف بدافزار و ویروس ها نصب کنید.
مهمترین علائم ویروسی شدن گوشی های هوشمند گزینه های زیر خواهند بود.
دلایل ساده ای هستند که سبب ویروسی شدن گوشی های اندرویدی می شوند. نصب اپلیکیشن مخرب را می توان یکی از مهمترین دلایل ویروسی شدن گوشی ها عنوان کرد. گاهی اوقات نرم افزارها دارای کدهای ویروسی هستند. به همین علت هنگام نصب کردن آن ها در عملکرد دستگاه اختلال به وجود میآید. به هیچ عنوان نرم افزارهایی که دارای کد مخرب هستند را بر روی دستگاه نصب نکنید. این نوع نرم افزارها را بد ابزار می نامند. استفاده از برنامه های غیر ایمن و دانلود کردن نرم افزارها از مراجع نامعتبر سبب ویروسی شدن دستگاه می شوند. توصیه ما این است که برای دانلود اپلیکیشن ها به سراغ فروشگاه های مجاز بروید.
گاهی اوقات هنگام مراجعه به برخی از سایت ها نیز بد افزار به گوشی وارد می شود. تبلیغات مخربی که برخی از سایت ها دارند و به صورت پاپ آپ آن ها را نمایش می دهند، سبب ویروسی شدن دستگاه می شوند. متاسفانه برخی از وب سایت ها با هدف وسوسه کردن کاربران بر روی صفحه نمایش و وب سایت خود تبلیغاتی عجیب و غریب را نمایان می کنند. به محض اینکه بر روی لینک مورد نظر کلیک کنید بد افزار در دستگاه شما فعال می شود.
برای مقابله با ویروس شدن گوشی اندروید چند راهکار وجود دارد.
یکی از بهترین کارهایی که برای مقابله با ویروسی شدن گوشی می توانید انجام دهید، عدم دانلود اپلیکیشن و نصب آن از منابع ناشناس است. به واسطه اینکه تعداد زیادی از بد افزارها و ویروس ها از طریق نرم افزارها به گوشی شما وارد می شوند، به هیچ عنوان از فروشگاه های غیر رسمی و وب سایت های نامعتبر نرم افزار دانلود نکنید. یک مرجع قابل اعتماد یعنی گوگل پلی استور برای نصب نرم افزارها انتخابی عالی است. استفاده از منابع ناشناس ریسک امنیتی و خطر ابتلا به ویروس را تا حد زیادی می تواند بالاتر ببرد.
برندهای مختلف در بازه های زمانی خاص بروزرسانی ها را برای سیستم عامل گوشی ارائه می دهند. دریافت و نصب آپدیت های ارائه شده توسط برندها برای گوشی ها سبب ایمن شدن دستگاه خواهد شد. با هدف مقابله با حملات امنیتی، به محض دریافت بروزرسانی ها سعی کنید آن ها را نصب نمایید. علاوه بر این با نصب بروزرسانی بر روی گوشی خود از دستگاه در برابر سرقت اطلاعات نیز مراقبت خواهید کرد.
یکی دیگر از روش های مقابله با ویروسی شدن گوشی، نصب آنتی ویروس بر روی دستگاه است. با وجود اینکه برخی از کاربران معتقدند که نصب آنتی ویروس بر روی گوشی نمی تواند کارساز باشد ولی این طرز تفکر صحیح نیست. این روزها آنتی ویروس های با کیفیت وجود دارند که از گوشی های شما می توانند مراقبت کنند. در گوگل پلی استور چندین نرم افزار و آنتی ویروس وجود دارند که از گوشی شما به خوبی محافظت خواهند کرد.
هنگامی که یک نرم افزار بر روی گوشی خود نصب می کنید با یک پیام مواجه می شوید که نیاز به دسترسی به برخی از قابلیت های گوشی دارد. به طور مثال با نصب نرم افزار واتساپ شما باید امکان دسترسی به اینترنت، میکروفون، مخاطبان و مدیا را به آن بدهید. لازمه استفاده از برخی نرم افزارها دادن مجوز دسترسی به آن ها است. اگر از یک فروشگاه غیر معتبر اپلیکیشن را دانلود کرده اید، هنگام نصب دقت کنید که به چه امکاناتی می خواهد دسترسی داشته باشد.
یکی دیگر از بهترین روش های مقابله با ویروسی شدن گوشی اندرویدی، عدم کلیک کردن بر روی لینک های ناشناس است. گاهی مواقع هنگامی که به یک وب سایت مراجعه می کنید متوجه می شوید که از شما می خواهند بر روی لینک خاص کلیک نمایید. با کلیک کردن بر روی این لینک عملیات خاصی صورت نمی گیرد. اگر از منابع ناشناس ایمیل دریافت می کنید نیز بدون باز کردن آن را حذف کنید.
سخن پایانی
ویروسی شدن گوشی سامسونگ، شیائومی، هواوی و برندهای دیگر یکی از مشکلاتی است که برخی از کاربران با آن مواجه می شوند. روش های مختلفی برای مقابله با ویروسی شدن گوشی وجود دارد. با نصب آنتی ویروس می توانید گوشی خود را در برابر بد افزار و ویروس ها ایمن کنید.
شما میتوانید از طریق واتسآپ یا تماس تلفنی با همکاران ما در واحد پشتیبانی در ارتباط باشید و مشاوره لازم را دریافت نمایید.